Het rooster
Wij zien jullie op 5 en 6 September 2024 aan de:  Vondellaan 174 - 3521 GH Utrecht.

aanwezig om 12.15 uur,  De workshop Masterclasses Zullen allemaal tegelijkertijd plaatsvinden van 13.00 tot 15.00

5 September 2024

Masterclass Rap en Opname
Masterclass Afro theater dans
Masterclass Stencil Art Slavernij 
Masterclass Hip Hop en Beatbox
Masterclass Beats en productie

 

Renger
Jazmin
Lloyd
Tijs & William
Okwaro

Op 6 september 2024

Masterclass Rap en Beats
Masterclass Afro theater dans
Masterclass Stencil Art en Slavernij 
Masterclass Spoken Word Keti Koti

 

Okwaro
Jazmin
Lloyd
Mc Complex

Lees hieronder alle informatie zoals de leerlingen die ook te zien krijgen. Neem even de tijd om het door te nemen. Daaronder zien jullie je foto met de taakomschrijving. Klik op je foto en gebruik je eigen vaste code die ik jullie gestuurd heb. Je ziet dan je costing (je gage) Als je die gezien hebt bevestig dan je akkoord (of je afkeuring) in het antwoord formulier in de costing. Doe dit direct op 2 September 2024 aub. Heb je nog vragen? bel of whatssap ons in de groep. 0620140792

 

Check deze info en gebruik het eventueel als inspiratie tijdens je Masterclass

Op 5 en 6 september 2024 organiseren wij van *Cultuurgeluid* een bijzondere masterclass getiteld "A torie voe Liesje", waarin we de oorsprong van de Muzikale Afrocultuur verkennen, met een nadruk op de diepe historische wortels die teruggaan tot het slavernijverleden.

Tijdens deze tweedaagse zullen we door middel van diverse workshops een reis terug in de tijd maken. We duiken in de geschiedenis en halen er nieuwe energie en ideeën uit, die je niet alleen zullen verrijken, maar ook uitdagen om na te denken over je huidige en toekomstige rol als burger. Daarnaast zullen we reflecteren op hoe je deze kennis en inzichten kunt toepassen in je toekomstige werk.

We zullen je vragen: Waarom volg je deze opleiding? Wat is jouw passie? En ben je bereid om je comfortzone te verlaten als dat nodig is? Deze masterclass biedt een unieke kans om niet alleen jezelf te verrijken, maar ook om diepgaande vragen te stellen over je eigen ontwikkeling en je rol in de maatschappij.

Tijdens je zorgopleiding kun je verschillende aspecten van het slavernijverleden gebruiken om je begrip en empathie te verdiepen, wat belangrijk is in de zorg. Hier zijn enkele invalshoeken, die je mogelijk ook tijdens de Masterclass kan tegenkomen:

Cultural Competence

1. **Cultural Competence**: Het slavernijverleden kan je helpen begrijpen hoe historische trauma's en discriminatie generaties lang invloed kunnen hebben op de gezondheid en het welzijn van mensen, vooral in gemeenschappen van kleur. Dit kan je beter voorbereiden om zorg te bieden die cultureel gevoelig is en recht doet aan de ervaringen van diverse patiënten.

Empathie en Trauma

2. **Empathie en Trauma**: Begrip van het slavernijverleden kan je inzicht geven in hoe trauma doorgegeven wordt van generatie op generatie. Dit begrip kan je helpen empathie te tonen en passende zorg te bieden aan patiënten die te maken hebben met de gevolgen van trauma.

Ethische Reflectie

3. **Ethische Reflectie**: Het slavernijverleden biedt belangrijke lessen over ethiek en mensenrechten, die je kunt toepassen bij het nadenken over je eigen rol als zorgverlener. Het kan je bewust maken van de noodzaak om iedereen gelijkwaardig en met respect te behandelen. Schrijf een beschrijving voor deze subkop of wijzig deze naar wens.

Communicatie en Verhalen

4. **Communicatie en Verhalen**: Door te leren over hoe muziek en verhalen tijdens de slavernij werden gebruikt om ervaringen te delen, kun je het belang van luisteren naar de verhalen van je patiënten waarderen. Dit kan je helpen een vertrouwensband op te bouwen en effectiever te communiceren. 

Sociale Ongelijkheid

5. **Sociale Ongelijkheid**: Inzicht in de historische wortels van raciale en economische ongelijkheid kan je helpen beter te begrijpen hoe deze factoren vandaag de dag nog steeds van invloed zijn op de toegang tot zorg en de kwaliteit van de zorg die mensen ontvangen. Door deze aspecten te integreren, kun je als zorgverlener bijdragen aan een inclusieve, begripvolle en rechtvaardige zorgomgeving.


A Torie Voe Liesje

Semire, een 14-jarig meisje uit de Ewe-stam in Ghana, werd in 1765 gevangengenomen door de Ashanti en verkocht aan Nederlandse slavenhandelaren. Na een zware zeereis belandde ze, nu genaamd Liesje, op een plantage in Suriname. Ze werd moeder van vijf kinderen, waaronder Sofia, die later door planter Willem Terborg werd vrijgekocht. Sofia kreeg twee kinderen, Maria en Rudolf. Hun nakomelingen zetten het leven voort in de kolonie. Lloyd Terborg is daarvan een nakomeling en vertelt dit verhaal als een weerspiegeling van het lot van miljoenen slaven. Klik op liesje en lees die hele torie.


Van Slavernij naar Hip Hop

Tijdens de trans-Atlantische slavernij gebruikten tot slaaf gemaakte Afrikanen muziek om hun geschiedenis, pijn en verlangen naar vrijheid te uiten. Deze muzikale tradities, doordrenkt met Afrikaanse ritmes, vermengden zich met Europese invloeden, wat leidde tot nieuwe muziekstijlen zoals gospel, blues en jazz. In de 20e eeuw ontstond uit deze tradities de hiphopcultuur in de Bronx, New York, als een reactie op sociale ongelijkheid. Hiphop groeide uit tot een wereldwijd fenomeen, waarbij artiesten zoals Tupac Shakur en The Notorious B.I.G. de cultuur naar de mainstream brachten, en het blijft een krachtig middel voor maatschappelijke verandering. Klik op Hip Hop en lees die hele torie.

Klik op je foto voor je costing

Tessa is onze werkondersteuner
Zij begeleidt het centrale proces van de Masterclass.

Lloyd is jullie workshop leider tijdens de Stencil Art. Hij is een afstammeling van Liesje.

Renger is een veelzijdig artiest. Hij gaat met jullie een rap opnemen over het thema van vandaag.

Okwaro neemt jullie mee naar de studio waar de beats worden gemaakt. Hij is ook een goede mc.

Tijs aka Midget is een Hip Hop pionier. Samen met William voert hij je mee back to the oldskool

William aka Beatmen is een specialist op het gebied van Beatboxen. Hij ondersteund Tijs.

Jazmin maakt choreografieën en routines voor dans en theater.
De afrocultuur is haar vertrouwd.

MC Complex heeft zijn sporen op veel podia verdient. Hij kan je veel vertellen in Spoken Word.


Check dit nog even:

Wij zien jullie op 5 en 6 September 2024 aan de Vondellaan 174 - 3521 GH Utrecht. Per workshop zijn er 18 plekken.
Ga jij meedoen met Stencil Art bij Lloyd (LET OP!!) Draag oudere kleding en schoenen. je gaat hier o.a. met verf werken.
Ga jij meedoen met dans bij Jazmin? Draag makkelijk zittende kleding, pattaz en liever geen sieraden. Succes en tot ziens.

Een kleine impressie van een cultuurgeluid MBO Masterclass